Αθώα η γυναίκα που λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου στην Καμπούλ

By 23 Μαρτίου 2015 Γυναίκα No Comments
Αφγανιστάν_κηδείαγυναίκας_λιντσάρισμα_220315

Αθώα κρίθηκε η γυναίκα που λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου την περασμένη εβδομάδα από εξαγριωμένο πλήθος στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν με την κατηγορία ότι έκαψε το Κοράνι.

Βίντεο που ελήφθη με κινητό τηλέφωνο και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει αστυνομικούς να παρακολουθούν αμέτοχοι εξαγριωμένο πλήθος ανδρών να λιντσάρει την 27χρονη και στη συνέχεια να βάζει φωτιά στη σορό της και να την πετάει σε ποτάμι.

«Χθες το βράδυ, εξέτασα όλα τα έγγραφα και τα αποδεικτικά στοιχεία εκ νέου, αλλά δεν μπόρεσα να βρω καμία ένδειξη ότι η Φαρκχούντα έκαψε το Ιερό Κοράνι» δήλωσε ο στρατηγός Μοχάμεντ Ζαχίρ στους δημοσιογράφους στην κηδεία της γυναίκας που τελέστηκε σήμερα. «Η Φαρκχούντα ήταν απολύτως αθώα» είπε.

Ο ανώτερος ποινικός ανακριτής υποσχέθηκε ότι θα τιμωρήσει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και είπε ότι 13 άνθρωποι, περιλαμβανομένων οκτώ αξιωματικών της αστυνομίας, έχουν ήδη συλληφθεί.

Αφγανιστάν_γυναίκα_λιντσάρισμα_κοράνι_220315

Το θύμα ήταν δασκάλα Ισλαμικών Σπουδών, σύμφωνα με τον αδελφό της, ο οποίος διέψευσε τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι η αδελφή του ήταν ψυχικά ασθενής. Ο ίδιος είπε ότι αυτό το επινόησε ο πατέρας τους στην προσπάθειά του να προστατεύσει την οικογένειά του όταν η αστυνομία τους είπε να φύγουν από την πόλη για την ασφάλειά τους.

«Ο πατέρας μου τρόμαξε κι είπε ψέματα για να καθησυχάσει τα πνεύματα» είπε ο Νατζιμπουλάχ, ο οποίος άλλαξε το δεύτερο όνομά του σε Φαρκχούντα στη μνήμη της αδελφής του.

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία της 27χρονης φωνάζοντας «Θέλουμε δικαιοσύνη», ενώ το φέρετρό της μετέφεραν γυναίκες.

Τη δολοφονία καταδίκασε ο αφγανός πρόεδρος και άλλοι αξιωματούχοι, αλλά υπήρξαν και φωνές που την επικρότησαν.

————————————————————

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, Το είδαμε στο in.gr

Σύνδεσμος: http://news.in.gr/world/article/?aid=1231394657

Leave a Reply


επτά + = 10