Αφγανιστάν: Πλήθος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου γυναίκα για καύση κορανίου

By 21 Μαρτίου 2015 Γυναίκα No Comments
korani-fotia-620x330-600x319

Ένα εξοργισμένο πλήθος χιλιάδων ανθρώπων ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και έκαψε μία Αφγανή γυναίκα την οποία κατηγόρησε ότι είχε κάψει ένα Κοράνι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενη μια πηγή προσκείμενη στην αφγανική αστυνομία.

«Μια γυναίκα έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου στη συνοικία Σάχι Ντοσαμσίρα στην Καμπούλ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της υπηρεσίας δίωξης εγκλημάτων της αστυνομίας της Καμπούλ, ο στρατηγός Φάριντ Αφζάλι.

Ο ίδιος διευκρίνισε επιπλέον ότι το πλήθος, όπου καταμετρήθηκαν «χιλιάδες άνθρωποι» σε αυτήν την πολυπληθή συνοικία, στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της γυναίκας στον ποταμό Καμπούλ.

Η αστυνομία παρενέβη στο σημείο αργότερα και προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος, επισήμανε η ίδια πηγή. Φωτογραφίες του περιστατικού έχουν αναρτηθεί και κυκλοφορήσει ευρέως στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Σεντίκ Σεντίκι, επιβεβαίωσε το περιστατικό στο Γαλλικό Πρακτορείο προσθέτοντας ότι δεν έχει ενημερωθεί μέχρι στιγμής για όλες τις λεπτομέρειες.

Ο Σεντίκι πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα για αυτήν την υπόθεση την οποία χαρακτήρισε «πολύ θλιβερή».

Το 2012 η αποκάλυψη ότι έκαιγαν αντίγραφα του κορανίου στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ είχε προκαλέσει βίαιες αντιαμερικανικές συγκρούσεις και επιθέσεις για ένα διάστημα 5 ημερών. Περίπου 30 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε ολόκληρη την χώρα.

————————————————————————————————

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, το είδαμε στο skai.gr

Σύνδεσμος: http://www.skai.gr/news/world/article/277761/afganistan-plithos-xulokopise-mehri-thanatou-gunaika-gia-kausi-koraniou/#ixzz3UrxMgwpi

Leave a Reply


επτά + 2 =