Αφγανισταν: Συγκλονιζει η αναπαρασταση λιντσαρισματος μιας γυναικας

By 23 Μαΐου 2015 Γυναίκα No Comments
Αφγανιστάν_γυναίκα_λιντσάρισμα_θεατρικό_220515

Η είδηση του φρικτού θανάτου της 27χρονης Φαρκχούντα στο Αφγανιστάν, που λιντσαρίστηκε από όχλο, ο οποίος στη συνέχεια την έκαψε, είχε κάνει το γύρο του κόσμου πριν από δυο μήνες.

Η γυναίκα είχε κατηγορηθεί πως έκαψε το Κοράνι, ωστόσο τον Απρίλιο ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο ανακριτή πως ήταν αθώα.

Στην μνήμη της αδικοχαμένης γυναίκας οργανώθηκε αναπαράσταση του δράματος από ηθοποιούς που ξαναδολοφονούν την Φαρκχούντα, η οποία αναγεννάται από τις στάχτες της. Το βίντεο της αναπαράστασης προκαλεί ρίγη. Οι ηθοποιοί παίζουν εξαιρετικά και η γυναίκα που υποδύεται την Φαρκχούντα είναι συγκλονιστική.

Η παράσταση αυτή αποτελούσε μέρος των εκδηλώσεων μνήμης που διοργανώθηκαν στην Καμπούλ, 40 ημέρες μετά το θάνατο της Φαρκχούντα, κατά την διάρκεια των οποίων ακτιβιστές ζητούσαν από τις αρχές να προσαχθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της δικαιοσύνης. Λίγες ώρες μετά το τέλος των εκδηλώσεων μνήμης, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως οι εμπλεκόμενοι θα τιμωρηθούν, ανακοινώνοντας πως ήδη έχουν συλληφθεί 49 άτομαι, μεταξύ αυτών και 19 αξιωματικοί της αστυνομίας επειδή δεν προσπάθησαν να αποτρέψουν το έγκλημα.

Screen Shot 2015-05-14 at 9.33.33 AM

Ο πρόεδρος της χώρας καταδίκασε τη δολοφονία, ωστόσο υπήρξαν και ορισμένοι φονταμεταλιστές κληρικοί που επικαλέστηκαν το δικαίωμα των ανδρών να υπερασπίζονται την πίστη τους.

Συγγραφή: Γεωργία Τρισμπιώτη,Πολιτικός Επιστήμων και Διεθνολόγος, από FRANCE 24

Πηγή: thecitizen.gr

Leave a Reply


+ εννέα = 17