Βρετανία: Αύξηση των συμβολαίων «μηδενικών ωρών»

Workers at the Hovis (Premier Foods) bakery protesting against zero-hours contracts

Αύξηση σημείωσε ο αριθμός των εργαζομένων στη Βρετανία, οι οποίοι δουλεύουν  με συμβόλαια «μηδενικών ωρών» χωρίς να καθορίζονται οι ώρες εργασίας και συνεπώς ούτε ο μισθός τους.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία (ONS), 744.000 άτομα -τα οποία αντιστοιχούν στο 2,4% της εργατικής δύναμης της χώρας- εργάζονταν με τέτοιου είδους συμβάσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2014, συγκριτικά με 624.000 ένα χρόνο νωρίτερα.

Όπως σημειώνει, ωστόσο, η υπηρεσία ένα μέρος της αύξησης μπορεί να οφείλεται στο ότι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι εργάζονται με τέτοιου είδους συμβόλαια, ενώ σύμφωνα με έρευνα η οποία διεξήχθη τον Ιανουάριο και επικεντρώθηκε στον αριθμό των συμβολαίων μηδενικών ωρών αντί για τον αριθμό των ατόμων που εργάζονται με τέτοιες συμβάσεις, έδειξε ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που προσφέρονται με αυτούς τους όρους ήταν σε γενικές γραμμές σταθερός στο 1,5 εκατομμύριο.

Να σημειώσουμε ότι τα συμβόλαια «μηδενικών ωρών» είναι δημοφιλή σε επιχειρήσεις φιλοξενίας, εστίασης και κοινωνικής πρόνοιας.

Πηγή: http://eobserver.co.uk/diethni/item/2340-vretania-ayksisi-ton-symvolaion-midenikon-oron

Leave a Reply


2 + τέσσερα =