Βρετανία: Με απεργία απειλούν, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι εργαζόμενοι της Βασίλισσας

windsorcastle

Με απεργία απειλείται το Στέμμα, για πρώτη φορά στην βρετανική ιστορία, από τους εργαζομένους στο Κάστρο Ουίνδσορ. Οι εργασίες που υπερβαίνουν τα προσυμφωνημένα καθήκοντα αλλά και οι χαμηλοί μισθοί, φαίνεται πως έχουν δυσαρεστήσει το προσωπικό της Βασίλισσας. Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ψηφίσουν εάν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν τις παραμονές των βρετανικών εκλογών.

Στο Κάστρο Ουίνδσορ, που βρίσκεται έξω από το Λονδίνο, εργάζονται περίπου 200 άτομα. Για την πρωτοφανή αυτή εργασιακή διαμάχη το συνδικάτο PCS, στο οποίο είναι μέλη 120 εξ αυτών, στήνει κάλπη όπου θα αποφασιστεί η τελική έκβαση αυτής της υπόθεσης. Αν οι κινητοποιήσεις υπερψηφιστούν, θα ξεκινήσουν από το τέλος Απριλίου.

Οι υπάλληλοι του Κάστρου θεωρούν ότι πληρώνονται πενιχρά, με μισθούς που κινούνται κάτω από το «κοινά παραδεκτό» όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης: Οι νεοπροσληφθέντες ξεκινούν με 14.400 λίρες τον χρόνο. Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν, εκτελούν καθήκοντα που κανονικά δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά τους, όπως ξεναγήσεις σε τουρίστες, διερμνηνείες ενώ καλούνται ακόμη και να παρέχουν πρώτες βοήθειες. Για όλα αυτά, υποστηρίζουν, όχι μόνο δεν πληρώνονται αλλά την υπεραξία την καρπώνεται η διαχείριση του Κάστρου, η οποία χρεώνει είσοδο στους επισκέπτες.

Η διαχείριση του Κάστρου, το Royal Collection Trust (που διαχειρίζεται όλα τα στοιχεία του βρετανικού Στέμματος) αναφέρει πως οι εργαζόμενοι δεν υποχρεώνονται να επιτελούν αυτά τα καθήκοντα αλλά το κάνουν σε εθελοντική βάση, και σημειώνει πως τα έσοδα από τα εισιτήρια πηγαίνουν στη συντήρηση των εκθεμάτων. Η μορφή των κινητοποιήσεων, εάν τελικά αποφασιστούν, θα είναι η άρνηση επιτέλεσης των επίμαχων καθηκόντων.

——————————————————————————————————

Πηγή: politisonline

Σύνδεσμος: http://www.politisonline.com/%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AF-%CE%B2%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1/

Leave a Reply


7 − έξι =