Γκάιτνερ: Κίνδυνος για επέκταση της κρίσης αν υπάρξει ενδεχόμενο Grexit

By 12 Φεβρουαρίου 2015 Παράπλευρες Ειδήσεις No Comments
www.skai.gr
«Το ελληνικό δράμα καταδεικνύει τους κινδύνους πολιτικής μετάδοσης της κρίσης, τους οποίους αντιμετωπίζει η νομισματική ένωση από την ίδρυσή της το 1999» τόνισε ο Αμερικανός πρώην υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, σύμφωνα με δημοσίευμα-άρθρο στην ιστοσελίδα του CNN MONEY, όπου υπογραμμίζεται ότι ο κ. Γκάιτνερ δήλωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται «σε χειρότερο σημείο» από την Ιαπωνία.Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ μίλησε για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Buttonwood Gathering του Economist, που διοργανώθηκε στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γκάιτνερ έκανε αναφορά σε «ενδεχόμενο μόλυνσης της Ευρωζώνης από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «τα σχόλιά του (του πρώην υπουργού Οικονομικών) αντανακλούν τις ανησυχίες των χρηματοπιστωτικών αγορών ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ενθάρρυνε και άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης να ακολουθήσουν την ίδια οδό, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία».

————————————————————————————————————————————————–
Πηγή: Το Βήμα
Σύνδεσμος: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=676236

Leave a Reply


7 − ένα =