Δημοκρατία αλα τούρκα: Τους συνέλαβαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν!

By 14 Φεβρουαρίου 2015 Παράπλευρες Ειδήσεις No Comments
artvin_4
Στόχος τους είναι να μποϋκοτάρουν το μάθημα των θρησκευτικών που πλέον είναι υποχρεωτικό στα τουρκικά σχολεία και ταυτόχρονα να στείλουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας για την ισλαμοποίηση της παιδείας.
Η πρωτοβουλία –που ξεκίνησε σήμερα– ανήκει σε στην Ένωση Καθηγητών Eğitim-Sen και στηρίζεται από συλλόγους εκπαιδευτικών, γονείς και μαθητές που διαδήλωσαν σε αρκετές πόλεις συμπεριλαμβανομένης της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης.
Σε κάποια σχολεία οι διευθυντές κλείδωσαν τις πόρτες εμποδίζοντας εκπαιδευτικούς και μαθητές να φύγουν από το μάθημα. Στο Αρτβίν, ωστόσο, την πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, στα σύνορα με τη Γεωργία, η κατάσταση πήγε ένα βήμα παραπέρα.
Το… επικίνδυνο τραπεζάκι που έστησαν οι ακτιβιστές για να ενημερώσουν τον κόσμο για τις πολιτικές που ασκεί το υπουργείο Παιδείας και για να τον καλέσουν να κάνει μποϋκοτάζ, προκάλεσε την παρέμβαση των Αρχών. Χωρίς καν να έχουν προλάβει να μοιράσουν τα φυλλάδια τους, άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν επτά άτομα και τα οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Λύρα, κιθάρα και φυλλάδια για να καλέσουν τον κόσμο στο μποϋκοτάζ
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου, η αστυνομία παρενέβη με εντολή του εισαγγελέα παρά το γεγονός ότι είχε κατατεθεί σχετική αίτηση στη νομαρχία για να στηθεί το τραπεζάκι!
Οι ακτιβιστές μετά την ανάκρισή τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ μέλη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μέλη οργανώσεων έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο Ασφαλείας του Αρτβίν.
===============================================================================
Πηγή: .pontos-news.gr
Σύνδεσμος: http://www.pontos-news.gr/article/130200/dimokratia-ala-toyrka-toys-synelavan-epeidi-diamartyrithikan

Leave a Reply


πέντε + = 14