Εγκατάσταση των Εβραίων της Ευρώπης στο Ισραήλ θέλει ο Νετανιάχου

Νετανιάχου_150215

Κάλεσμα στους Εβραίους της Ευρώπης να εγκατασταθούν στο Ισραήλ απηύθυνε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, έπειτα από τη φονική επίθεση σε συναγωγή της Κοπεγχάγης, εκτιμώντας ότι τέτοιου είδους επιθέσεις ενδεχομένως θα συνεχιστούν.

«Αυτό το κύμα επιθέσεων και οι φονικές αντισημιτικές επιθέσεις αναμένεται να συνεχιστούν», ανέφερε κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, περιγράφοντας τις επιθέσεις ως εξτρεμιστική ισλαμική τρομοκρατία.

«Οι Εβραίοι», πρόσθεσε, «δικαιούνται να έχουν προστασία σε όλες τις χώρες, αλλά εμείς λέμε στους Εβραίους, στους αδελφούς και τις αδελφές μας, το Ισραήλ είναι η πατρίδα σας. Προετοιμαζόμαστε και κάνουμε έκκληση για την απορρόφηση μίας μαζικής εισροής από την Ευρώπη».

Ανάλογες δηλώσεις ο Νετανιάχου είχε κάνει τον Ιανουάριο μετά την επίθεση σε εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι. Τα σχόλιά του φάνηκε τότε να ενόχλησαν τη γαλλική ηγεσία, που επιχειρούσε να καθησυχάσει την εβραϊκή κοινότητα της χώρας ότι είναι ασφαλής η παραμονή της στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον «Νόμο περί Επιστροφής» που έχει ψηφίσει το Ισραήλ, καθένας με τουλάχιστον έναν Εβραίο πρόγονο δικαιούται να μεταναστεύσει στο Ισραήλ και να λάβει αυτόματα την ισραηλινή υπηκοότητα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο πρόκειται να καταθέσει σχέδιο που θα ενθαρρύνει την υποδοχή των Εβραίων από τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ουκρανία και ότι σε δεύτερο χρόνο θα εξετάσει το θέμα της μετανάστευσης και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Σύνδεσμος: http://www.naftemporiki.gr/story/916406/egkatastasi-ton-ebraion-tis-europis-sto-israil-thelei-o-netaniaxou

 

Leave a Reply


έξι + 5 =