Η Ρωσία ξεκίνησε πυραυλικές δοκιμές στη Βαλτική

Πυραυλικές_δοκιμές_Βαλτική_030315

Ξεκίνησαν οι ασκήσεις και πυραυλικές δοκιμές του Βαλτικού στόλου της Ρωσίας στο Καλίνινγκραντ,  του ρωσικού θύλακα που βρίσκεται μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας στην Βαλτική Θάλασσα, δήλωσε εκπρόσωπος της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας απο το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Οι ασκήσεις θα διεξάγονται στο Καλίνινγκραντ, μέχρι το τέλος Μαρτίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Χθες οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιήσαν ασκήσεις με πυράυλους S-400 Triumph στην περιοχή του Βόλγα. Οι δοκιμές με το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 ειχαν επιτυχία σύμφωνα με δηλώσεις του Ρωσικού Υπουργείου.

Το συστημα S-400 Triumph έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί οποιουσδήποτε εναέριους στόχους, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδιστικών αεροπλάνων, μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκάφων τεχνολογίας στέλθ, καθώς και βαλλιστικούς πυραύλους αλλα και πυραυλους κρουζ σε απόσταση έως 400 χιλιόμετρων (250 μίλια) και σε υψόμετρο 30 χιλιομέτρων (18,6 μίλια).

Ο Στόλος της Βαλτικής πραγματοποιησε παρόμοιες ασκήσεις τον περασμένο Οκτώβριο.
Οι ασκήσεις περιελάμβαναν την καταστροφή εχθρικού σαμποτάζ μέσω προσομοίωσης, ασκήσεις σε ομάδες παρακολούθησης όπως και την διάσχιση μολυσμένων περιοχών, σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η περιοχή του Καλίνινγκραντ ο δυτικότερος θύλακας της Ρωσίας συνορεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία. Η Λιθουανία ανακοίνωσε την προηγουμενη βδομάδα ότι θα επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία φέτος καθώς μεγαλώνουν οι ανησυχίες γύρω από την επιθετική περιφερειακή στάση της Ρωσίας. Διαβάστε: Η Λιθουανία «τρέμει» ρωσική εισβολή και επαναφέρει τη στρατιωτική θητεία

Το 2008, η Ρωσία ειχε κεντρική θέση στα διεθνή πρωτοσέλιδα, όταν ανακοίνωσε ότι μπορει να τοποθετούσε συστήματα πυραύλων Ισκαντέρ στο Καλίνινγκραντ σε μόνιμη βάση ως ανταπόκριση προς την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα. Η κίνηση αυτή θα επέτρεπε στη Ρωσία να χτυπήσει στόχους στην Πολωνία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Πηγή – business insider/sputniknews.com
Απόδοση – OnAlert

Πηγή: OnAlert

Σύνδεσμος: http://www.onalert.gr/stories/h-rwsia-3ekinhse-pyraulikes-dokimes-baltikh/41129

Leave a Reply


+ ένα = 8