Μάθε παιδί μου γράμματα…

Ινδία_μάθε_παιδί_μου_γράμματα_18032015

Κατηγορούμενος για άσκηση βίας και σκληρής μεταχείριση σε βάρος παιδιού βρέθηκε ο άνδρας της φωτογραφίας ο οποίος έδεσε με σκοινιά την οκτάχρονη κόρη του επάνω στη μοτοσικλέτα προκειμένου να… καταφέρει να την πάει στο σχολείο.

Το απίστευτο σκηνικό διαδραματίστηκε σε χωριό της επαρχίας Mathura στην περιοχή Uttar Pradesh στη βόρεια Ινδία και η Αστυνομία έλαβε γνώση του γεγονότος και κινητοποιήθηκε από τη συγκεκριμένη φωτογραφία που τράβηξε κάποιος περαστικός και στη συνέχεια ανέβασε στο διαδίκτυο.

Με το μεγαλύτερο μέρος του αριθμού κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας να είναι ορατό, ήταν απλά θέμα χρόνου για τις Αρχές να ταυτοποιήσει και να συλλάβει τον δράστη, ο οποίος, όπως προέκυψε δεν ήταν παρά ένας… απελπισμένος πατέρας που δεν μπορούσε να κάμψει με κανέναν τρόπο τις αντιρρήσεις της κόρης του να πάει τη συγκεκριμένη μέρα στο σχολείο, επειδή δεν ήθελε να συμμετάσχει σε κάποιο προγραμματισμένο διαγώνισμα.

arggee51

Ο 40χρονος άνδρας, πατέρας δυο αγοριών και τριών κοριτσιών και ιδιωτικός φύλακας μάλιστα δημοτικού σχολείου, ισχυρίστηκε πως επιχείρησε να πείσει με κάθε τρόπο τη μικρή κόρη του να πάει στο σχολείο της, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν προετοιμασμένη για το γραπτό τεστ, ωστόσο δεν κατάφερε να την πείσει με τίποτε, με αποτέλεσμα να «αναγκαστεί» να την δέσει κυριολεκτικά χειροπόδαρα επάνω στη μοτοσικλέτα του και να την μεταφέρει με το ζόρι.

«Έφτασα να της υποσχεθώ ακόμη και γλυκά και δώρα αλλά δεν μπορούσα με τίποτε να της αλλάξω γνώμη», είπε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ενώ στην εφημερίδα Times of India δήλωσε πως «η κόρη μου δεν θα πεθάνει αν πάει μια μέρα σχολείο με το ζόρι, αλλά σίγουρα θα πεθάνει αν δεν μορφωθεί».

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό αυτό έρχεται τη στιγμή ακριβώς που η κυβέρνηση της χώρας έχει ξεκινήσει μια τεράστια καμπάνια υπέρ της μόρφωσης των κοριτσιών, που μέχρι σήμερα, από μεγάλο κομμάτι της ινδικής κοινωνίας, αν δεν θεωρείται «ταμπού», αντιμετωπίζεται ως κάτι «άχρηστο για το κορίτσι».

Υπενθυμίζεται πως το ποσοστό αναλφαβητισμού των γυναικών στην Ινδία φτάνει το 36% ενώ το αντίστοιχο στους άνδρες δεν ξεπερνά το 19%, κάτι που οδήγησε τον πρωθυπουργό Narendra Modi να δρομολογήσει αλλεπάλληλες εκστρατείες μέσα από τις οποίες προσπαθεί να πείσει τους γονείς, όχι απλώς να στέλνουν στο σχολείο τις κόρες τους αλλά να φροντίζουν και για την ανώτερή τους μόρφωση.

Ο συλληφθείς παρέμεινε μια ημέρα υπό κράτηση αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο.

 

Πηγή: www.anatropinews.gr

Σύνδεσμος: http://www.anatropinews.gr/2015/03/19/%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/

Leave a Reply


δυο − 1 =