Μαζική δολοφονία γυναικών από την Μπόκο Χαράμ στην πόλη Γκουόζα

By 28 Μαρτίου 2015 Γυναίκα No Comments
4369B3001D2906F8402C2A42408C552F

Ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου, διέταξε να «σκοτώσουν όλες τις γυναίκες» της πόλης Γκουόζα στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως αφηγήθηκε ένας άνδρας που στρατολογήθηκε με τη βία στην ισλαμιστική οργάνωση και ήταν μάρτυρας της σφαγής.

Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 35χρονος αγρότης Ουσμάν Άλι διηγήθηκε ότι οι αντάρτες έφτασαν την Παρασκευή 13 Μαρτίου το βράδυ στο χωριό του Κιλεκάσα, 55 χιλιόμετρα από τη Γκουόζα.

«Την Κυριακή 15 Μαρτίου ο Σεκάου συγκέντρωσε όλους τους άνδρες, μεταξύ αυτών και εμάς που είχαμε στρατολογηθεί πρόσφατα και μας μίλησε. Είπε ότι θα επέστρεφαν στη Γκουόζα και θα σκότωναν όλες τις γυναίκες που έμειναν πίσω», συνέχισε ο ίδιος.

«Είπε ότι αν δεν τις σκότωναν, δεν θα τις έβρισκαν στον παράδεισο. Μας οδήγησαν στη Γκουόζα, όπου γίναμε μάρτυρες της σφαγής», είπε ο Άλι. «Συγκέντρωσαν τις γυναίκες, που ήταν πολλές, κι άνοιξαν πυρ εναντίον τους», εξήγησε, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει έναν ακριβή αριθμό.

Μία από τις γυναίκες που ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ζήτησε να μην την σκοτώσουν μέχρι να γεννήσει, όμως δεν εισακούσθηκε το αίτημά της, σημείωσε ο αγρότης. «Δεν ξέρω τι απέγιναν οι άνθρωποι στο χωριό. Όταν πήγαμε στη Γκουόζα δεν είδαμε κανένα ίχνος από τα κορίτσια του Τσιμπόκ. Μάλλον τις είχαν μεταφέρει αλλού», πρόσθεσε.

Το Κιλεκάσα βρίσκεται μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Τσιμπόκ απ’ όπου η Μπόκο Χαράμ απήγαγε τον Απρίλιο του 2014 περισσότερες από 200 μαθήτριες.

Διάφορες θεωρίες έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με την πιθανότητα οι 219 μαθήτριες που εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια της Μπόκο Χαράμ να βρίσκονται στη Γκουόζα.

Πηγή:skai.gr

Σύνδεσμος: http://www.skai.gr/news/world/article/278344/maziki-dolofonia-gunaikon-apo-tin-boko-haram-stin-poli-gouoza/Μαζική δολοφονία γυναικών από την Μπόκο Χαράμ στην πόλη Γκουόζα

 

Leave a Reply


− τέσσερα = 3