Πώς τα βρήκαν οι πλοιοκτήτες στη Ζάκυνθο και φέσωσαν τους επιβάτες…

Fior-di-Levante-Levante-Ferries

Η πικρή, μικρή ιστορία που θα σας διηγηθούμε φανερώνει πως σε όλη την επικράτεια είναι αδύνατο να σταθεί ο ανταγωνισμός. Η αγορά υποτάσσεται στις εισπρακτικές σκοπιμότητες ορισμένων και, αν αρχικά ευνοείται ο καταναλωτής, στο τέλος πληρώνει διπλά το λογαριασμό.

Η γραμμή Ζάκυνθος-Κυλλήνη διαρκεί με το φέρι μία ώρα και κάτι. Πριν από 2 χρόνια έσπασε το μονοπώλιο της γραμμής, με την είσοδο ενός δυναμικού ανταγωνιστή. Μέχρι τότε η διαδρομή κόστιζε γύρω στα 45 ευρώ, για ένα Ι.Χ. με δύο επιβάτες. Ο ανταγωνιστής τότε έκανε κίνηση-ματ, μειώνοντας κατά 50% το κόστος μετακίνησης! Χαράς ευαγγέλια για τους ταξιδιώτες, καθώς και ο άλλος πλοιοκτήτης έριξε τις τιμές στα ίδια επίπεδα για να κρατήσει την πελατεία. Μετά το αρχικό σοκ, οι τιμές ισορρόπησαν τελικά στο -20%, κάπου δηλαδή 36 ευρώ για Ι.Χ. και δυο επιβάτες.

Φαίνεται, όμως, ότι πρόσφατα οι χτεσινοί ανταγωνιστές τα βρήκαν μεταξύ τους. Έτσι οι τιμές και στις δύο πορθμειακές γραμμές ανέβηκαν ξανά στα παλιά, απαράδεκτα υψηλά επίπεδα: 45 ευρώ για Ι.Χ. και δύο επιβάτες… Το κερασάκι στην τούρτα είναι και η χρέωση για χρήση Wi-Fi με 1,70 ευρώ. Κι αυτό για ταξίδι μιας ώρας και κάτι!

Για το τακίμι αυτό, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Οι τοπικές αρχές και η κοινωνία της Ζακύνθου δέχονται αδιαμαρτύρητα την εξέλιξη αυτή, όπως άλλωστε συνολικά οι πολίτες της χώρας υποδέχονται με αφασία το μνημόνιο 3, τους φόρους, τις προκαταβολές. Η Ζάκυνθος έχει και βουλευτή, τον κ. Κοντονή, που είναι και υφυπουργός αθλητισμού στην κυβέρνηση αλλά δεν βλέπουμε κάποια κίνηση και από αυτόν. Η ζωή συνεχίζεται – αρκεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω.

 

Συγγραφή: Ευτύχης Παλλήκαρης

Πηγή: athensvoice.gr

Σύνδεσμος: http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%AD%CF%83%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82

Leave a Reply


5 + = δεκατέσσερα