Στην τελετή αποφοίτησης αγκαλιά με το στρώμα στο οποίο βιάστηκε

By 30 Μαΐου 2015 Γυναίκα No Comments
πανεπιστήμιο_ΗΠΑ_στρώμα_βιασμός_290515
Αποφοίτησε μαζί τον άντρα που κατηγόρησε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά. Αποφασισμένη όμως να διαμαρτυρηθεί για αυτό, κουβάλησε ένα στρώμα στην ορκωμοσία και το περιέφερε σε ολόκληρη την πανεπιστημιούπολη
Με τον τίτλο της διπλωματικής να είναι «Κουβάλησε αυτό το βάρος» ο σκοπός της Σάλκοβιτς ήταν ξεκάθαρος. Να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην ανοχή που δείχνει το πανεπιστήμιο στις μορφές σεξουαλικής επίθεσης.
Η ίδια είχε ορκιστεί ότι θα κουβαλούσε αυτό το στρώμα γύρω από την πανεπιστημιούπολη, μέχρι ο φερόμενος ως δράστης να αποβληθεί. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη και η καλλιτέχνις αναγκάστηκε να το κουβαλήσει και στην ορκωμοσία της, στην οποία συμμετείχε ως απόφοιτος και ο φερόμενος ως δράστης καθώς ποτέ δεν αποδείχτηκε η ενοχή του. Το γραφείο του εισαγγελέα αποφάνθηκε ότι οι βάσιμες υποψίες δεν ήταν αρκετές,ενώ ακόμα και οι υπόνοιες που άφησε η Σάλκοβιτς για δύο ακόμα βιασμούς νεότερων κοριτσιών με τον ίδιο ως δράστη, δεν αποδείχτηκαν ποτέ.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι ο Γερμανός φοιτητής κατέθεσε αγωγή κατά του διάσημου νεοϋορκέζικου πανεπιστημίου γιατί “απέτυχε να τον προστατέψει”. Όπως υποστήριξε, η σχολή επέτρεψε στην Σάλκοβιτς να κουβαλάει το στρώμα σε τάξεις, στη βιβλιοθήκη και στα μέσα μεταφοράς που παρέχει από και προς αυτή. Ο Νάνγκεσερ στράφηκε και κατά του καθηγητή που δέχτηκε τη διπλωματική της Σάλκοβιτς, ενώ προειδοποίησε, ότι η δέσμευσή της να παρουσιαστεί στην τελετή αποφοίτησης με αυτό (σ.σ. το στρώμα), θα μπορούσε να αποτρέψει τους γονείς του να ταξιδέψουν μέχρι την Αμερική για να παρακολουθήσουν τον γιο τους να ορκίζεται.
Πηγή: ΤΡΡ

Leave a Reply


5 − πέντε =