Τουρκία: Σφοδρές συγκρούσεις, ένα χρόνο μετά το θάνατο του Μπερκίν

water-cannon1426092843

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας χρησιμοποίησαν για ακόμη μια φορά αναίτια και υπερβολική βία, ώστε να διαλύσουν διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε δεκάδες πόλεις της χώρας προς τιμήν του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του πέρυσι.

Ο Μπερκίν, που μετατράπηκε σε σύμβολο της βίαιης καταστολής της μαζικής αντικυβερνητικής εξέγερσης το 2013, πέθανε στις 11 Μαρτίου του 2014 αφού είχε παραμείνει σε κώμα επί 269 ημέρες, μετά από επίθεση αστυνομικών κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη.

Σήμερα, οι τουρκικές δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση, ώστε να διαλύσουν τις διαδηλώσεις και να τρέψουν σε φυγή τους πολίτες. Ο τουρκικός Τύπος, αναφέρει ότι έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 11 άτομα.

Θυμίζουμε ότι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εκείνο το κύμα διαδηλώσεων υπέρ του Μπερκίν, πάνω από 8.000 ακόμη τραυματίστηκαν και χιλιάδες συνελήφθησαν, σύμφωνα με απολογισμούς μη κυβερνητικών οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

————————————————————————————————————–

Πηγή: The Press Project

Σύνδεσμος: http://www.thepressproject.gr/article/74273/Tourkia-Sfodres-sugkrouseis-ena-xrono-meta-to-thanato-tou-Mperkin

Leave a Reply


ένα + 8 =