20.000 Βορειοκορεάτες «σκλάβοι» στο εξωτερικό

Βόρεια_Κορέα_180315

20.000 Βορειοκορεάτες εργάζονται υπό συνθήκες δουλείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη. Οπως ανέφερε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ, Μαρζούκι Νταρουσμάν, κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στο Κατάρ και δουλεύουν στην οικοδόμηση των εγκαταστάσεων του Μουντιάλ του 2022.

Τα Ηνωμένα Εθνη πρόκειται να ερευνήσουν τους ισχυρισμούς που αφορούν στους 20.000 Βορειοκορεάτες και τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται. Ωστόσο, το NK Watch αναφέρει έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό, τονίζοντας ότι πρόκειται για 100.000 εργάτες σε 40 χώρες, οι οποίοι «κερδίζουν» τρία δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, για λογαριασμό της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας. Η οργάνωση για τα δικαιώματα με βάση την Σεούλ, ζήτησε να γίνει και έρευνα για συνενοχή από την πλευρά των χωρών που δέχονται τους εργαζόμενους. Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών εργάζονται στην Κίνα και την Ρωσία.

Μια εξεταστική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία συμμετείχε και ο Μαρζούκο Νταρουσμάν, δημοσίευσε πριν από έναν χρόνο έκθεση που αφορούσε σε θανάτους, βασανισμούς και στρατόπεδα πολιτικών κρατουμένων στην Βόρεια Κορέα, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία, διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την κυβέρνηση της χώρας. Ωστόσο, η Πιονγιάνγκ αρνείται την ύπαρξη τέτοιων στρατοπέδων, καθώς οποιαδήποτε παραβίαση ανθρωπίνου δικαιώματος. Τη Δευτέρα, ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης Κιμ Γιονγκ-Χο απέρριψε για μία ακόμη φορά την έκθεση του ΟΗΕ ως «ψευδή μαρτυρία» και ζήτησε την παραίτηση του Νταρουσμάν.

Πηγή: www.enetpress.gr

Σύνδεσμος: http://www.enetpress.gr/el/kosmos/eidiseis/20-000-voreiokoreates-ergazontai-se-synthikes-douleias-sto-eksoteriko.html

Leave a Reply


− έξι = 1